• A+
  • A
  • A-

Medisch en paramedisch centrum
Algemene & gespecialiseerde geneeskunde
Laboratorium voor medische analyses

Gastro-enterologie

Content
 
Trouver un médecin

Vind een arts

 
Prendre rendez-vous

Maak een afspraak

 
Contactez-nous

Ligging

EVEN VOORSTELLEN

De dienst voor gastro-enterologie van Bella Vita behandelt in een uiterst aangename omgeving alle aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, onder meer ter hoogte van maag, dikke darm (colon), lever, alvleesklier (pancreas) en galwegen, en inflammatoire darmziekten. Er gaat veel aandacht naar functionele aandoeningen, zoals het prikkelbaredarmsyndroom. Verder hechten wij ook veel belang aan de preventie en de opsporing van colonkanker.
Onze dienstverlening is dus optimaal afgestemd op de evolutie van de ambulante gastro-enterologie, met een voorbereidingskamer vóór de onderzoeken, een grote onderzoeks- en behandelkamer, een ontwaakkamer met continu toezicht van de parameters en een bureau om de resultaten te bespreken.

ENDOSCOPISCHE ONDERZOEKEN

Wij voeren volgende onderzoeken uit: gastroscopieën (maagonderzoek al dan niet onder verdoving), onderzoeken in proctologie/rectoscopie/linker colonoscopie (anale fissuren, hemorroïden, constipatieproblemen, enz.), totale colonoscopieën (colononderzoek) onder verdoving, de ureum-ademtest om de aanwezigheid van Helicobacter pylori in uw maag te onderzoeken evenals de lactose-, fructose-, glucose- of lactulose-ademtest om eventuele intolerantie op te sporen. Ten slotte hebben wij ook geïnvesteerd in de hoogperformante technologie van argonplasmacoagulatie (APC), om letsels verantwoordelijk voor maag-darmbloedingen met de laser te cauteriseren (dicht te branden).

ALVORENS EEN COLONOSCOPIE TE OVERWEGEN

U gaat best eerst langs bij de arts die het onderzoek zal uitvoeren om samen duidelijk de indicatie te bepalen, de geneesmiddelen die u neemt te bespreken en zo nodig sommige ervan tijdelijk te stoppen (en de anesthesievragenlijst in te vullen). Verder krijgt u ook een voorbereiding op het colononderzoek mee, aangepast aan uw gezondheidstoestand.

Indien u dit onderzoek al heeft ondergaan of indien uw huisarts u alle nodige richtlijnen heeft gegeven, kunt u de informatie voor de voorbereiding, de anesthesievragenlijst alsook het toestemmingsformulier ook downloaden. Breng dit laatste formulier ingevuld en ondertekend mee op de dag van het onderzoek.

 

DOCUMENTEN DOWNLOADEN

Dernière modification
Source
Yannick Van Essche