• A+
  • A
  • A-

Medisch en paramedisch centrum
Algemene & gespecialiseerde geneeskunde
Laboratorium voor medische analyses

Diëtetiek

Content
 
Trouver un médecin

Vind een diëtist

Text

EEN AFSPRAAK MAKEN

Afspraken worden telefonisch gemaakt op 02 614 42 00 of online.
Om een online afspraak te maken in Diëtetiek: klik op de knop onder zijn/haar foto.

LIGGING

De wachtkamer van Diëtetiek bevindt zich op het gelijkvloers (wachtkamer nr. 2).

EVEN VOORSTELLEN

"De diëtist-voedingskundige is de voedingsspecialist die u begeleidt bij uw streven naar een betere gezondheid of het behoud van een goede gezondheid."

Ik begeleid elke persoon die naar een evenwichtige voedselinname streeft of een voedingsgerelateerde aandoening heeft (overgewicht, obesitas, hypercholesterolemie, type 2-diabetes, zwangerschapsdiabetes, kanker, lactose-intolerantie, glutenintolerantie…).

Tijdens een dieetraadpleging wordt in overleg met de patiënt een voedingsprogramma en/of advies opgesteld om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Elke eventueel nodige aanpassing wordt met de patiënt besproken en beoordeeld.

De hoeksteen van mijn aanpak is een evenwichtige voeding. Ik moedig geen beperkende diëten aan en pas mijn advies aan ieders leefgewoonten aan. De aanpassingen hebben vooral betrekking op de kwaliteit van de voeding en het evenwicht tussen calorie-inname en -verbruik, en niet op een drastische verandering van de eetgewoonten. Eten moet een genot blijven, wat overigens de hoeksteen is voor een geslaagd nieuw voedingsevenwicht!